یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۹

بازیگر «قصه‌های مجید» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:

یکی از وظایف مهم «شهرداری» حراست و پاسداری از «فرهنگ» و «هویت ملی» است/ برخی «مدیران شهرداری» نسبت به وظیفه خود در قبال جامعه بی‌توجهند!

مهدی باقربیگی در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات

سینماپرس: مهدی باقربیگی بازیگر سینما و تلویزیون که سال ها تجربه حضور در شهرداری و شورای شهر اصفهان را دارد با تأکید بر اینکه یکی از وظایف مهم شهرداری ها حراست و پاسداری از فرهنگ و هویت ملی است تصریح کرد: شهرداری به دلیل اینکه با روزمره مردم سر و کار دارد می تواند خیلی از اهداف و مسائل فرهنگی از جمله در حوزه های ترافیکی و زیست محیطی را به وسیله پرده نقره ای سینما و جعبه جادویی تلویزیون حل کند.

بازیگر فیلم های سینمایی «پاستاریونی» و «مرگ سپید» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: من به عنوان فردی که بیست سالی کارمند شهرداری بودم و چهار سال هم در شورای شهر حضور داشتم شاید نسبت به سایر همکاران سینمایی ام آشنایی بیشتری با این مقوله داشته باشم که نقش شهرداری ها در حوزه فرهنگ و هنر چیست و اساساً چه نوع نگاهی در میان مدیران شهرداری ها نسبت به این حوزه وجود دارد.

این سینماگر یادآور شد: من یادم می آید در همان دوران که من در این عرصه کار می کردم اگر ایده و طرحی برای سینما و... داشتیم با هزار و یک مکافات روبرو می شدیم و کارمان را به پیش می بردیم چرا که اصولاً برخی مدیران به این باور نداشتند که شهرداری باید در عرصه فرهنگی و هنری نیز گام اساسی بردارد.

باقربیگی سپس با تأکید بر اینکه یکی از وظایف مهم شهرداری ها حراست و پاسداری از فرهنگ و هویت ملی است تصریح کرد: شهرداری به دلیل اینکه با روزمره مردم سر و کار دارد می تواند خیلی از اهداف و مسائل فرهنگی از جمله در حوزه های ترافیکی و زیست محیطی را به وسیله پرده نقره ای سینما و جعبه جادویی تلویزیون حل کند.

وی افزود: سینما و تلویزیون و پلتفرم ها می توانند فرهنگ و خرده فرهنگ ها را در بین مردم جا بیندازند. وقتی شهرداری با مسائلی مانند آلودگی هوا و ترافیک سر و کار دارد می تواند به صورت غیر مستقیم این معضلات را در آثار سینمایی و تلویزیونی و... به تصویر بکشد، فرهنگ سازی کند و به صورت ریشه ای این مسائل را حل کند.

بازیگر سریال های تلویزیونی «پرانتز باز» و «خاتون» خاطرنشان کرد: نکته قابل تأمل اینجا است که کارهای فرهنگی و هنری نسبت به کارهای دیگر شهرداری حجم کمی از بودجه شان را اشغال می کند اما از آنجا که هر کسی دغدغه خودش و دسته و گروه خودش را دارد چندان نمی توان به این امید داشت که دغدغه فرهنگی و هنری داشته باشند و در این راستا گام بردارند.

وی تأکید کرد: متأسفانه برخی مدیران شهرداری ها نسبت به وظیفه خود در قبال جامعه بی توجهند! البته شهرداری اصفهان چند کار مشارکتی تولید کرده که جای امیدواری دارد و شنیده ام شهرداری تهران نیز سرمایه گذاری هایی در این زمینه انجام می دهد.

باقربیگی در پاسخ به این پرسش که قاعدتاً شهرداری اصفهان یکی از کلیدی ترین نقش ها را حوزه سینما ایفا می کند چرا که برگزار کننده جشنواره فیلم کودک و نوجوان نیز هست متذکر شد: خیر حتی جشنواره کودک هم دغدغه مدیرانش نیست. اگر در خاطرتان باشد در سال ۱۳۹۲ کلاً جشنواره کودک را از اصفهان بردند. من یادم می آید در آن زمان آقای جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت بودند که وقتی ایشان به اصفهان آمدند ما گفتیم مگر می شود جشنواره ای مانند جشنواره فیلم کن یک سال در شهر دیگری به جز کن برگزار شود؟ ما در آن زمان مطرح کردیک که این جشنواره معروف به جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان اصفهان است و قطعاً و حتماً باید در اصفهان بماند و همین باعث شد ایشان مذاکره ای با مدیران شهرداری داشته باشند که خوشبختانه این اتفاق منجر به بازگشت جشنواره فیلم کودک به اصفهان شد.

این بازیگر افزود: آنچه بنده می خواهم عنوان کنم این است که اساساً مدیران و مسئولان چندان به چنین اتفاقاتی توجه ندارند و از زاویه دید خودشان نسبت به این مقولات می نگرند. ان شاالله روزی برسد که مدیرانی سر کار باشند تا دغدغه فعالیت های فرهنگی و هنری را داشته باشند و نسبت به این مقوله آگاه باشند که در جهان امروز نقش رسانه هایی مانند سینما و تلویزیون در فرهنگ سازی چقدر اهمیت دارد.

باقربیگی در خاتمه این گفتگو افزود: با انجام یک کار فرهنگی می شود کار صد ساله را طی پنج سال انجام و خرده فرهنگ ها را نشر داد و از فرهنگ ملی حمایت کرد. با هزینه کم می توان اثربخشی زیاد داشت و قطعاً باید مدیران که از من بیشتر سرشان می شود این مسأله را درک کرده و از این عناصر مهم به درستی استفاده کنند.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.